03 491 01 91

0,00
No products in the cart.

Artisanale Kipkroketten

Ingrediënten

2 liter kippenbouillon 

1 ui 

1 bakje champignons 

150 gr bloem

150 gr melkerijboter 

Citroen

4 kippenbillen of een kip naargelang de hoeveelheden 

2 eigelen

5 cl volle room 

Het gerecht

Snij de ajuin heel fijn en laat lichtjes aanstoven.

Doe hetzelfde met de champignons en laat alles samen stoven en doe er wat citroensap bij zo behouden de champignons hun mooie witte kleur + kruiding met peper en zout.

Verwijder het kippenvlees van het karkas en snij de grote stukken eventueel wat fijnen.

Maak een roux door de boter zachtjes te laten smelten en doe er de bloem in. Laten garen op een zacht vuurtje zodat de bloem smaak verdwijnt, niet kleuren!

Voeg hier beetje bij beetje de koude bouillon toe ( een halve liter ) en een paar centiliter van het champignonvocht.

Maak een liaison met 2 eigelen en een 5cl room, klop dit los en voeg toe aan het mengsel. Niet meer opkoken! 

Voeg de champignons en het kippenvlees toe, goed mengen + kruiden.

Doe nu dit mengsel in een platte schaal /vorm en laat afkoelen in de frigo. Dek de vorm af met een boterpapier.

De volgende dag kan je het mengsel uit de vorm halen en deze hoeveelheid in gelijke blokjes snijden.

Dan paneren we de kroketten. Klop het eiwit los en voeg een scheutje olie toe.

Wentel eerst door de bloem en laat ze even zwemmen per stuk , twee…naar gelang de hoeveelheid eiwit. Nadien paneren in het broodkruim of in panko wentelen.

We bakken de kroketjes een 4-tal minuten op 170 graden in de friteuse.

Eet smakelijk

Domaine Du Busquet “ Chardonnay”

6,75