Boeuf Bourguignon
Ingrediënten
2 kilogram (stoof)vlees van ’t rund, iets grotere stukken
Rode wijn, tot het vlees en de marinade onderstaat in een kom
1 preistengel
2 wortels
2 selderstengels
1 ajuin
tijmtakjes
laurierblaadjes
peperbolletjes
250 gr champignons
zilveruitjes
Het gerecht
Laat het vlees een dag + nacht marineren in de wijn met de groenten snijd deze in stukjes zodat ze hun smaak goed afgeven.
Hierna het vlees en de groenten uit de marinade zeven zodat we de rode wijn over houden
Dep het vlees een beetje af en bak het mooi bruin
Leg de stukken vlees in een grote kom en strooi er ongeveer vier eetlepels bloem over (saingeer)
Bevochtig nu het vlees met ongeveer een halve liter rundsbouillon (kant en klaar) en evenveel wijn van de marinade.
In feite tot het vlees onderstaat. (50/50)
Laat het geheel zachtjes stoven tot het vlees gaar is en werk af met de afzonderlijk gebakken stukjes champignons.
Je kan deze bereiding nog eens een nacht in de koelkast laten staan want ’s anderendaags smaakt deze Franse klassieker.
Opdienen met gehakte peterselie voor de frisheid en een beetje peper van de molen.
Een aardappelpuree past uitstekend bij dit gerecht en/of een uitstekend stukje Frans brood voor de liefhebbers.
€9,70