Salade van rauwe asperges met Olde Remeker

Ingrediënten:

  • 400 gram superverse asperges
  • Zuurdesembrood
  • Sesamolie
  • Olde Remeker kaas
  • 8 radijsjes
  • Groene kruiden

Vinaigrette:

  • 20 gram witte wijnazijn
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1/6 geschilde Granny Smith
  • 5 gram gladde mosterd
  • 5 gram honing

Ochtend:

  • Blender alle ingrediënten voor de vinaigrette met de staafmixer en maak op smaak met zout
  • Snijd het brood tot dunne plakken en steek er kleine rondjes uit
  • Besprenkel met een mengsel van 4/5 zonnebloemolie en 1/5 sesamolie
  • Bak 10 minuten op 190 °C en bewaar luchtdicht

Net voor de gasten binnenkomen:

  • Was en schil de asperges, verwijder het uiteinde
  • Schaaf ze met de dunschiller helemaal tot lange linten
  • Marineer 10 - 30 minuten in de helft van de vinaigrette

Net voor het eten:

  • Verdeel de asperges, over de borden
  • Maak af met de crostinis, plakjes radijs, groene kruiden en dunne geschaafde Olde Remeker

Wijn-spijs: Domaine Engel Elzas Pinot Gris

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Voorjaar 2012
  Recept downloaden

Domaine Fernand Engel Elzas Pinot Gris Réserve
Alleen in webshop

Domaine Fernand Engel Elzas Pinot Gris Réserve 2022

Franse witte wijn met een karakteristiek kruidig, bloemig en fruitig aroma. Vol en aromatisch van smaak: heerlijk bij salades, lichte visgerechten of gevogelte. Ook erg lekker zo!

15,5
Perswijn
2021
Perswijn: 15,5 punten

Vol, zoet fruit, nectarine, vanille en nougat, rustiek, vulling, zuren, lengte, complex
Even geduld a.u.b.